سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فیلترینگ در ایران توسط کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ هدایت می شود. کمیته ای که متشکل از نهادهای دولتی متعددی است .

 

اخیرا ، مهندس فاتح از مسئولان روابط عمومی وزارت ارتباطات در مورد این کمیته اظهار داشت : کمیته‌یی مرکب از نمایندگان وزارت اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما با مسوولیت نماینده‌ وزارت اطلاعات تشکیل شود که این کمیته‌ مصادیق پایگاه‌های اطلاع رسانی رایانه‌ای غیر مجاز را تعیین و به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ می‌کند.


وی همچنین اظهار داشتند : در جلسه‌ی مورخ ‌15/7/82 عضویت نماینده دبیرخانه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده‌سازمان تبلیغات اسلامی‌ نیز به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و در این راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مجری فنی فیلترینگ مسوول اجرایی مصوبات این کمیته خواهد بود. اکنون که قرار است فهرست جدیدی از سایت های تحت فیلتر به ICP ها ابلاغ شود و بخش فارسی سایت بی بی سی نیز به جمع فیلتر شده ها پیوسته و این امر جنجال های زیادی را بر پا کرده است ، بهتر است کمیته تعیین مصادیق ، سخنگو داشته باشد.
اعلام موجودیت کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ ، نیازی است که امروز جامعه اطلاعاتی ایران برای شفاف سازی رسانه ای فعالیت های قانونی این نهاد ، علاقمند است .


البته اعلام پیش شماره فکس ‌88429267 برای دریافت شکایات متضرران از فیلترینگ های هوشمند کمیته تعیین مصادیق ، نشان دهنده رویکرد مخاطب مداری فنی کمیته مزبور در برخورد با کاربران صاحب امتیاز تارنماهای وب است.


قطعا فعالیت این نهاد و دیگر نهادهای وابسته به عملکرد فیلترینگ این کمیته ، در ماه های آتی بیش تر خواهد شد . اگر چه قانون اساسی جمهوری اسلامی و حتی لایحه جدید آزادی اطلاعات ، فرآیند انتقال اطلاعات و ارتباطات در کشور را آزاد دانسته است ، لکن برخورد با متخلفان و نقض کنندگان حقوق شهروندی در سرزمین دیجیتال ، اصلی است که همگان باید خود را پایبند به آن بدانند. اما از هیچ نهادی قابل قبول نیست که بدون مسئولیت و ماموریت قانونی و تنها بر اساس وظیفه ای که ان را می توان امر به معروف و نهی از منکر اینترنتی ! دانست ، به رفتارهای غیر منطقی روی آورد. پس انتظار می رود مجریان اصلی صنعت نوپای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران ، با شناختی همه جانبه و دقیق و در عین حال مصلحت اندیشانه ، رفتار سازمانی صیانت از مرزهای مجازی کشور را طراحی و پایه ریزی کنند.


به هر حال قابل قبول نیست که بدون در نظر گرفتن همه جانبه حقوق مادی و معنوی و قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی دراینترنت ، واکنش های نادرستی را که می تواند چهره ارتباطات نوین در کشور را در سطح بین الملل خدشه دار کند ، جلوگیری نماید.
قطعا راه اندازی تارنمای ویژه ای برای اطلاع رسانی این کمیته و حتی اطلاع رسانی درباره شکایات واصله در مورد فیلترینگ و مسدود شدن سایت های وب فارسی و حتی خارجی ، مسئله ای است که با نیاز سنجی و روش سنجی بهینه باید در صدر اولویت برنامه های آتی این کمیته قرار بگیرد.

 

----------------

 

فیلترینگ سایت ها در ایران تحت نظارت کمیته ای سه نفره و براساس مصوبه ای از سال 1381 آغاز شد و با هدف صیانت از فرهنگ ملی و رسانه ای نسبت به فیلتر شدن سایت های اینترنتی تصمیم گیری می کنند.
مسعود فاتح معاون رسانه ای وزارت ارتباطات در فردودین 85 می گوید: این وزارتخانه نیز فقط مجری دستورات این کمیته است که با اعتماد برخی از کارشناسان، اعمال نظرهای سلیقه ای در این محفل نفوذ کرده است .
در این رابطه روزنامه ی اعتماد ملی با رمضانعلی صادق زاده نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هفتم و عضو فراکسیون اغلیت که خود پیگیر یکی از آخرین لوایح دولت خاتمی یعنی لایحه ی جرایم رایانه است گفت و گویی انجام داده است که فکر میکنم جالب باشه :

فیلترینگ سایت ها در برهه ای از زمان خاص شدت می گیرد. دستور فیلترینگ سایت ها از کجا صادر می شود ؟
ببینید سایت ها از دو منبع فیلتر می شوند: یکی اینکه طبق مقررات با حکم قضایی مسدود می شوند، و دیگری بر طبق مصوبه ی شورای عالی انقلاب فرهنگی .
این مصوبه ای که شما می گویید همان کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ است؟
بله.
این کمیته از چه زمانی تشکیل شد؟
در زمان مجلس ششم بود. فکر می کنم دوره ی اول ریاست جمهوری خاتمی.
اعضای این کمیته چه کسانی هستند؟
نمایندگانی متشکل از صدا و سیما و وزارت ارشاد و اطلاعات در این کمیته حضور دارند که این افراد سایت ها را بررسی می کنند و اگر در مورد فیلتر شدن سایتی تصمیم بگیرند به وزارت ارتباطات ابلاغ می کنند.
آیا وزارت ارتباطات هم نماینده ای در این کمیته دارد؟
تا جایی که من اطلاع دارم خیر.
مجلس چه طور؟
البته در زمان ریاست جمهوری خاتمی، ما پیشنهاد کتبی به ایشان ارائه کردیم مبنی بر اینکه یک نماینده مجلس در شورای عالی اطلاع رسانی که این کمیته زیر مجموعه ی آن است باشد.
ولی متاسفانه زمان ریاست جمهوری ایشان به پایان رسید و این پیشنهاد ما مسکوت ماند.
آیا به آقای احمدی نژاد هم چنین پیشنهادی دارید؟
خیر.
پس این کمیته در نهایت برای فیلترینگ سایت ها تصمیم گیری می کند؟
بله از طریق این مکانیزم عمل می شود ولی امیدوارم که تصمیم گیری در مورد مسدود کردن سایت ها سلیقه ای نباشد و براساس یک نظام مستدل و قابل دفاع عمل شود.
ریاست این کمیته را چه کسی برعهده دارد؟
نمی دانم، البته این کمیته زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است که ریاست آن با رئیس جمهور است.
شما اظهار امیدواری کردید کع تصمیم گیری ها سلیقه ای نباشد ولی شاهدیم که طی هفته های اخیر برخی از سایت های خبری- سیاسی که الیته از هویتی مشخصی برخوردار بودند چون بی بی سی و انتخاب نیز فیلتر شدند.
البته سایت های سیاسی با حکم قضایی مسدود می شوند اما این کمیته نباید تمام تمرکز خود را روی بلوکه کردن سایت های سیاسی قرار دهد.
پس شاید بتوان به نوعی به تفاوت دیدگاهی که در این کمیته در زمان خاتمی و احمدی نژاد حاکم است اشاره کرد.
خب در زمان خاتمی هم این مسائل بود و حتی ISPهایی بودند که دفاتر آنها پلمپ شده بود.
منتها طی ماه های اخیر شاهد گسترش فیلترینگ بودیم.
البته ممکن است به صورت سلیقه ای و با توجه به سلیقه ی سیاسی که در نهاد بالای کشور وجود دارد این دوران تفاوتی با دوران گذشته داشته باشد ولی باید با اصلاح ساختاری به تصحیح این رفتارها پرداخت.
یعنی با اصلاح ساختارها می توان جلوی اعمال سلیقه ها را در فیلترینگ گرفت؟
می توان اعمال سلیقه عل را با ارائه ی ساختار مناسب کمتر کرد ولی نمی توان به صفر رساند.
این اصطلاح ساختاری که شما از آن سخن می گویید نمی تواند با تشکیل شورای فن آوری اطلاعات از سوی دولت صورت پذیرد؟
ببینید شورای فن آوری اطلاعات با توجه به ساختار سیاسی ای که دارد همان کاری را که شورای عالی اطلاع رسانی انجام می داد با حضور تعدادی از وزیران و دبیری رئیس جمهور به انجام می رساند و به نظر من این یعنی موازی سازی در کار نظارت بر فن آوری اطلاعات دیگر نیازی به شورای عالی اطلاع رسانی و آن کمیته نیست.
مجلس برای اصلاح نحوه ی فیلترینگ سایت ها چه برنامه ای را در دستور کار خود دارد؟
ما در مجلس لایحه ی جرایم رایانه ای را که از دولت قدیم تقدیم به مجلس شده بود به تصویب رسانده ایم اما با توجه به این که اکنون تمام وقت مجلس صرف بررسی بودجه می شود این لایحه ، سال آینده در صحن مطرح خواهد شد.
در این طرح چه نکاتی وجود دارد ؟
می توانم بگویم که با تصویب این طرح اعمال سلیقه ها کاهش می یابد و سیستم هماهنگ و یکپارچه ای بر این عرصه حاکم می شود.

 -------

اما اکنون ، اول فروردین 1387 ، پس از گذشت حدود 6 سال از تشکیل این کمیته ، هنوز تخصص و فرهنگی استفاده از متخصص به جای دعوت از نمایندگان قوا  و وزارت خانه ها و ...  و تشکیل  مجامع آب پرتقال خوری و جلسات صرفا صورت جلسه ای با طعم موز و خیار  بدون کار کارشناسی و دقیق و بدرد بخور  و ترجیحا به دلیل بالا بردنن سطور گزارش عملکرد و تعدد حوزه های کاری و گسترده نشون دادن ارتباطات و فعال بودن حوزه مدیریت ، به شدت فرا گیر شده .

سازمانهایی که هرکدام برای خود اهداف بزرگ و تعیین کننده ای دارند . اما مشخص نیست که ایراد کار کجاست . قصد من تو فرکانس فقط رفتن رو فرکانی اونها بوده و اعلام پارازیت آن اقدامات می باشد .

برای حل مشکل و کار کارشناسی زمان نیاز هست و مرد عمل !

اما خب داعیه داران مهندسی فرهنگی و آقایان و بانوان داعیه دار حرمت خون شهدا که جوانان و خیل خیل میبرن جنوب و فکه و یاد آوینی رو میخان با توریسم جنگی حفظ کنند !

باید بدون که هویت فقط با بتونه کاری درست نمیشه و الان دیگه ادم احساساتی که بره رو مین نیاز نیست ، الان تخریب چی میخاییم که با حوصله ، سالها کار کارشناسی کنه و مین های فرهنگی رو خنثی کنی ، فرق با اون زمانها همینه که اون موقع نفر میرفت رو مین و معبر باز میشد الان نسل باید بره رو مین ! تا مدیران مربوطه از خواب غفلت بیدار بشن .

از موضوع جدا نشیم .. بحث راهیان نور موضوع مفصلی هست که جای خودش رو فرکانسش خواهم رفت . اما براینمونه سایتهایی رو براتون میزارم که بدونید فیلترینگ در بعد رسانه میشه بی بی سی فارسی که هر وقت به فلان مدیر گفتن چی کار کردی ! بگه آقا جان ! نما کفر رو کله پا کردیم ! بی بی سی فارسی رو با عنایات خاصه خداوند متعال و برادران جان بر کی برد و متخصص فلان وزارت خانه پس از هزاران ساعت کار تو معدن ! فیلتر کردیم .....

اما همه اونهایی که از اینتر نت در حد سرچ تو گوگل بلدن میدونن که این فیلترینگ برای فقط قشر زیر 5 سال تأثیر داره، اما متخصصینی که با ژول بیت المال کار میکننه و برای دفاع از مرزهای فرهنیگ و امنتیتی تو این بعد حضور دارند مثل جنگ احد به دنبال غنائم رفتن ظاهرا ! و  محمد همچنان تنها !

وقتی هنوز نمیدونن که فیلترینگ یعنی چه و اصلا چه جوری باید چی رو کجا فیلتر کرد ... فکر میکنید تو امورات سطوح بالاتر این مغز حاکستر گندیده بتونه فکر کنه ... منظورم همه مدیران این مملکت نیست ... بهتر از شما میدونم و دیدم که آدمهایی هستند هنوزم که این مملکت رو توانایی و دلسوزی اونها میچرخه ... اما این 80% مدیر که احتمالا همه از ی ده هستند  بار سنگینی بر دوش اون 20% هستن .

قانون 20و 80 هم که بیزینس من ها میدونن .

 

اما نمونه بارز کارشناسی فیلترینگ :‏

www.Hamdami.com سایت وزارت خارجه اسرائیل   ( تو گوگل سرچ کنید مستقیم میرید توش ، مخابرات زحمت کشیده فقط دامینو بسته به خیال خودش البته )

 

تصویر سایت

 

 

سایتهای دیگه ای هم هست که به دلایل .... از گفتنشون معذورم  ( پرنو نیست ها )،  اما بدونید که این سایت وزارت خارجه اسرائیل معمولی ترین سایت فارسی زبانی هست که فیلتر شده اونم با دوغاب ! 

جالبته حجم استفاده از ادبیات و زبان فارسی و کارکترهای آشنا برای ما ایرانی ها  از سمت دشمنانمان به شدت بیشتر مدرن تر زیبا تر و هوشمندانه تره تا خود ما ! دقت کنید تعویض بنر ها و درج مناسبتها رو ، برید الان ببینید چند تا سایت دولتی برای نوروز تم عوض کردن و یا مطلب گذاشتن !

بسیاری از سایتهای فارسی در مورد تحلیلهای سیاسی ، اخبار و اوضاع ، نقدو بررسی و .... مربوط به خارجیانی هست که نهایتا به جاهای خاصی ختم میشن . اما ما ! خیلی از ارگانها و سازمانها و حتی مراکزی که باید کار تبلیغات و اساسا جنگ فرهنگی رو هدایت کنه در بخش زبان فارسی هم به شدت کوتاه ، کم حجم و نا بخردانه و ناشیانه حضور داره .

 

و من الله التوفیق .


نوشته شده در  جمعه 87/1/2ساعت  2:40 عصر  توسط رادیو آماتور 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
صدر یعنی قلب بیروت ..
و اینک لبنان ..
بوسنی ....
تخریب مولد النبی در طرح جدید توسعه مسجد الحرام
آئین نامه حضور در فرکانس صفر
[عناوین آرشیوشده]